Wednesday, 1 July 2015

[ APA KATA PENGGUNA BABY DOLL SKIN ? ]

[ APA KATA PENGGUNA BABY DOLL SKIN ? ]
.
.
.

"kak farah i baru pakai skincare ni ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ OMG !! best sgt
i pakai adik i yg twins tu sikit
cleanser dia so fresh and bau strawberry
day cream dia mmg kaler gelap but once u apply ... result dia mmg good !! tak payah pakai bedak ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
and mcm bau chocolate strawberry ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
pastu nite cream dia mcm strawberry yogurt rasa nk makannnnn ... ringan je bila dah pakai sgt best"
.
.
.
Haaa, itu baru FIRST TIME GUNA BABY DOLL SKIN. Haa, kalau dah guna SECARA KONSISTEN, sudah tentulah GLOWING MOWING FLAWLESS UOLLSS.
.
.
.
Kesan ketara dalam hanya beberapa hari. ๐Ÿ’‹Kulit glowy & flawless ๐Ÿ’‹Kulit lebih cerah ๐Ÿ’‹Kulit lebih berseri & bermaya ๐Ÿ’‹Kulit lebih anjal & lembut ๐Ÿ’‹Kulit tiada lagi jerawat ๐Ÿ’‹Kulit lebih halus mulus ๐Ÿ’‹Kulit nampak muda ๐Ÿ’‹Kulit tiada lagi jeragat
.
.
.
BERBALOI‼️ satu set ada 3 barang. CLEANSER DAY CREAM NIGHT CREAM‼️ TAHAN 1-3 bulan ‼️ ONLY RM80 free postage free gift. WASSAP SYAZA 0148358953
Wassap Syaza 0148358953
.
.
#sayajual #sayajualmurah #sayajualkosmetik #isell #isellcosmetic #babydollskinbycaza #bazarpaknil #sayajualbabydollskin #babydollskinmurah #babydollskin #babydollskinmalaysia

WAJIB PAKAI ODDETE DAY CREAM SPF15 BABY DOLL SKIN DAHULU SEBELUM KELUAR KEMANA MANA SAHAJA

Hari ni nak pergi berbuka puasa kat mana ye??๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Haa, tak kisah nak berbuka dimana tetapi PASTIKAN SEBELUM KELUAR OLESKAN DAHULU ODDETE DAY CREAM di wajah anda. Dengan SPF 15 Mampu melindungi kulit anda dari UV, MAMPU MENUTUP PORI PORI, Mampu menutup segala JERAWAT JERAGAT PARUT




.
.
.
Packaging BABYDOLLSKIN ni pom SANGAT CANTIK. Sesuai dijadikan HADIAH KEPADA YANG TERSAYANG. BABYDOLLSKIN ni ✅sesuai untuk semua jenis kulit ✅selamat dan sesuai untuk ibu mengandung ✅sangat sesuai untuk golongan berumur 15-45 tahun ✅kesan dapat dilihat seawal seminggu ✅halal ✅kilang bertaraf gmp ✅selamat bumiputera islam
.
.
.
NAK CANTIK DAN NAMPAK GLOWING MOWING FLAWLESS SEMASA RAYA??? Jom cuba BABYDOLLSKIN. LAST POSTAGE 10 JULAI . Haa, lepas tarikh tu jangan kalut kalut naa wassap Syaza balik.
.
.
.
BERBALOI‼️ satu set ada 3 barang. CLEANSER DAY CREAM NIGHT CREAM‼️ TAHAN 1-3 bulan ‼️ ONLY RM80 free postage free gift. 


WASSAP SYAZA 0148358953
Wassap Syaza 0148358953
.
.
.
#sayajual #sayajualmurah #sayajualkosmetik #isell #isellcosmetic #teamcazamiya #bazarpaknil #sayajualbabydollskin #babydollskinmurah #babydollskin #babydollskinmalaysia

BABY DOLL SKIN SKINCARE TERBAIK SUDAH MEMASUKI PASARAN ANTARABANGSA

BABY DOLL SKIN MEMANG SKINCARE TERBAIK DAN SELAMAT BERKESAN‼️ BERJAYA MEMASUKI PASARAN ANTARABANGSA‼️




Ya Allah, alhamdulillah, BABYDOLLSKIN DAH MASUK PASARAN ANTARABANGSA‼️
.
.
.
Syaza sangat bangga sebabnya BABYDOLLSKIN adalah100%  PRODUK BUMIPUTERA ISLAM mampu BERTAPAK DI PASARAN ANTARABANGSA seperti DUBAI, INDONESIA, SINGAPORE & BRUNEI ☺️
.
.
.
Bukan senang tau. Terbukti BABYDOLLSKIN ni adalah SKINCARE YANG SANGAT SELAMAT, TERBUKTI BERKESAN MAMPU MENCERAH & MENGEMBALIKAN SERI WAJAH☺️ Ibu mengandung pom boleh pakai tau sebabnya KANDUNGAN KANDUNGAN DALAM BABYDOLLSKIN ni berasaskan PRODUK ORGANIK SEPERTI ✅arganoil ✅coconutoil dan lain lain
.
.
.
Jom siapa nak CANTIK MASA RAYA. Cuba BABYDOLLSKIN. PROMO FREE POSTAGE FREE GIFT RM80 sahaja. ADA CLEANSER, Day Cream, Night Cream. Wassap Syaza 0148358953
.
.
.
#sayajual #sayajualmurah #sayajualkosmetik #isell #isellcosmetic #babydollskinbycaza #bazarpaknil #sayajualbabydollskin #babydollskinmurah #babydollskin #babydollskinmalaysia

Sunday, 12 April 2015

Kelebihan dan Kebaikan Produk Shaklee Yang Tidak Boleh Disangkal lagi

Assalamualaikum semua. Pernah tak terdetik dalam hati korang nak mencuba supplement a.k.a makanan tambahan? Mesti pernah kan? Tetapi yang menjadi masalahnya, tak tahu nak cuba jenama apa. Banyak sangat dah jenama yang berlegar legar di pasaran. Haisyy, memang buntu nak pilih. Semuanya bagaikan berlumba-lumba mencipta produk kan, haiisy bertambah pening lah.

Apa lagi. Google kan ada. Google punya google. Kenapalah SHAKLEE aja yang muncul. Haisyy, nak percaya ke tidak dengan SHAKLEE ni ye? Tahukah anda, pada 1915,Dr Shaklee telah mencipta multivitamin pertama didunia dan pencuci terbaik (Basic H) hasil daripada gabungan ciptaan sains dan alam semulajadi..


Shaklee telahpun lebih 55thn berada di pasaran.. Bagi saya, memilih jenama ini merupakan langkah bijak... a right start to a good nutrition..

Cuba lihat senarai vitamin vitamin semulajadi Shaklee di bwh ini..
Mungkin yang anda cari ada disini...




 Vitamin pilihan saya? Saya dah memilih vitamin jenama Shaklee. kerana ianya selamat, berkesan dan mesra alam.. dan yg penting ianya vitamin natural bermaksud bdn mudah serap berbanding vitamin sintetik/kimia..
___________________________________________




Berminat mencuba VItamin SHAKLEE?
Boleh hubungi cazamiya sekarang ye.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin Shaklee semulajadi yang berkualiti tinggi, anda bolehlah hubungi saya untuk sebarang tempahan dan pertanyaan.
 
 
 
Konsultasi yang EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih bervitamin bersama The Cazamiya
I'm your Shaklee Independent Distributor
Nur Syaza Syamira ( cazamiya)
No id: 1118078
Sms/wassap: 014-8358953
Email: mycazamiya@gmail.com
Fb fan page: The Cazamiya 
Follow us on Instagram: @cazamiya

Amalan gaya hidup sihat

Assalamualaikum semua.

Amalan gaya hidup sihat. Yee, mungkin rutin harian kita bangun pagi, gosok gigi, mandi pagi, bersiap siap untuk ke tempat kerja, ambil breakfast lepas tu balik kerja, ada masa senaman petang, makan malam menonton televisyen dan masuk tidur. Yess!! Ianya kehidupan normal kan? Anda mungkin rasa anda sihat kerana anda tidak menghidap sebarang penyakit kronik yang disahkan oleh doktor pakar kan, tatapi cuba anda lihat tanda tanda dibawah;
  • kurang tenaga/letih/lesu/penat,
  • berat bdn berlebihan
  • selalu pening
  • gusi berdarah,
  • mudah calar
  • mengantuk,
  • gugup
  • selsema,
  • selalu mengambil painkiller
  • nafas berbau,
  • sakit2 sengal badan,
  • sakit bahu,
  • sembelit,
  • rambut gugur
Sebenarnya ini adalah tanda-tanda biasa dialami sekiranya anda tidak mengamalkan amalan gaya hidup sihat,  sekiranya anda tidah mencegah dari awal, tidak mustahil tanda-tanda ini akan menjadi penyakit kronik dan akhirnya anda harus bergantung kepada ubat-ubatan. Tidak mahu kan? Makanya, antara tips amalan gaya hidup sihat yang anda boleh lakukan adalah:


Jom bersenam semua



  • Bersenam sekurang2nya 3x seminggu ( tak semestinya ke gym..boleh pilih yang simple2..turun naik tangga ke...skipping ke...menari nari dalam bilik ke) haa, semua boleh, asalkan mengeluarkan peluh. Spent satu jam sehari pom cukup.
  • Kurangkan pengambilan gula dan garam, kafein,rokok, air karbonat, air bergas, ais. Lagi bagus, kalau tak ambil langsung kan.
  • Makan makanan yg sihat dan seimbang (kurangkan mengambil makanan berproses ..ie fastfood... kerana makanan yang tinggi kadar pemprosesannya akan mengurangkan khasiat2 zat2 makanan tu.
  • Makan lebih sayur dan buah..makan protin dari sumber rendah lemak. Protin terbaik yang saya pernah cuba adalah ESP SOY PROTEIN
  • Minum 8-10 gelas air yang bersih
  • Belajar kawal stress dan tekanan hidup
  • Tampung kekurangan diet anda dengan vitamin yang berkualiti seperti multivitamin, Vitamin C , Vitamin E.B Complex..
Vitamin pilihan saya? Saya dah memilih vitamin jenama Shaklee. kerana ianya selamat, berkesan dan mesra alam.. dan yg penting ianya vitamin natural bermaksud bdn mudah serap berbanding vitamin sintetik/kimia..
___________________________________________



Berminat mencuba VItamin SHAKLEE?
Boleh hubungi cazamiya sekarang ye.
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin Shaklee semulajadi yang berkualiti tinggi, anda bolehlah hubungi saya untuk sebarang tempahan dan pertanyaan.
Konsultasi yang EKSKLUSIF khas untuk anda yang memilih bervitamin bersama The Cazamiya
I'm your Shaklee Independent Distributor
Nur Syaza Syamira ( cazamiya)
No id: 1118078
Sms/wassap: 014-8358953
Email: mycazamiya@gmail.com
Fb fan page: The Cazamiya 
Follow us on Instagram: @cazamiya

1st Bloglist Segmen By ZueZulaikha

Masaa untuk bersegmen!!! Yeeehaaa!!

http://melaedah.blogspot.com/2015/04/1st-bloglist-segment-by-zuezulaikha.html

Kelebihan segmen ini :
- Sebanyak 5 blog akan dipilih TETAPI akan bertambah secara automatik kepada 10 blog sekiranya Melaedah berjaya mencapai target 400 Followers
- Tempoh bloglist selama dua bulan DAN berpeluang dilanjutkan sehingga bulan DISEMBER sekiranya segmen ini berjaya mendapat lebih 50 penyertaan
- InsyaAllah akan ada HADIAH MISTERI buat blogger terpilih SEKIRANYA follower melebihi target 400 dan penyertaan juga melebihi target 50 .
Jom la join sekali segmen ni . Klik banner .

Kereta Idamanku : Range Rover Evoque Putih

Assalamualaikum semua.


Alahai kesian dengan blog daku ni. Setiap 20 tahun baru berhapdate. Maafkan tuanmu yaa. hihi
Okaii, harini aku nak cerita pasal kereta idamanku. Sebenarnya kan, aku ni bukannya jenis yang tahu menahu sangat pasal kereta ni. Dulu aku masuk bilik kawan aku, dia tampal gambar minicooper kat board dia, katanya kereta idaman dia. Masa tu aku macam takde perasaan lah, nak pilih kereta apa yaa sebagai kereta idaman aku.Aku siap tanya lagi orang sekeliling aku emmm, agak-agak kereta apa ye sesuai dengan aku?

Sampailah suatu hari aku terstalk instagram founder NA Argan Oil tu. Opsss, kantoii suka stalk kan. hihi Bagi aku tak salah stalk menstalk ni asalkan tidak menganggu ketenteraman awam hehe asalkan dapat mengsinspirasikan kita kan. Aku suka stalk orang orang yang dah berjaya ni, lagi lagi founder produk kecantikan dan pemilik pemilik butik hihi Alamak, dah lari tajuk pula. Aiyokkk...


Okeyy, kat Instagram Kak Mirah tu aku kenal rupa Range Rover ni. Tapi seriuss aku tiada perasaan lagi dengan MR RR ni. Pendek kata, tiada niat langsung lah nak memiliki Ranger Rover ni. Biarlah aku baca juga beribuu ribu komen yang menyatakan keterujaan dengan MR RR ni.

Cantiknyaaa. Melting <3 <3



Apa yang aku tahu, untuk berjaya kita haruslah menetapkan matlamat kita dengan sejelas jelas jelas nya. Kita harus tahu apa yang kita nak. Sebab itu lah aku perah juga otak aku ni mencari kereta idaman aku yang sebenar. Bangun pagi buka website Honda lah Perodua lah dan sebagainya dalam misi mencari kereta idamanku yang sebenar. Sampailah aku terbuka website http://www.landrover.com.my/ dan seakan akan aku jatuh cinta pandang pertama terpandangkan Range Rover Evoque Putih ni. Aku pom apa lagi, terus lah aku print dan tampal sesiap kat board aku. Nak tengok hari-hari sebab kalau tengok hari-hari ni dia macam keajaiban sikit. Semangat kita bertambah dan keinginan kita nak memiliki tu jadi membuak-buak, So, kita akan berusaha dengan sehabis baik lah untuk memilikinya. Haaa, korang dah tampal belum? Kalau belum tampal sekarang okayy. Buat dan percaya sahaja!!! hihi


Jom kita explore apa lah yang best sangat dengan Range Rover Evoque Putih kegilaan Syaza ni.

-----------** credits to landrover.com **-------------------------


The new Range Rover Evoque is the smallest, lightest, most fuel efficient Range Rover..ever.

A true Range Rover in compact form, a new class of SUV.

EXTERIOR DESIGN

The Range Rover Evoque is available in two distinctive body styles – the compact premium crossover coupรฉ and the 5-door to cut across all lifestyles.  A dynamic profile, dramatic rising beltline, muscular shoulders and distinctive taper of the floating roofline gives the Range Rover Evoque a natural authority and magnetism.  Range Rover Evoque's carbon footprint is minimised with the use of advanced lightweight materials such as aluminum, magnesium and titanium to reduce weight and improve fuel efficiency. A bold, dramatic exterior with 20-inch wheels, unique bumpers, sills, grille and tailpipes project a more assertive, confident stance. 
DRIVING TECHNOLOGY




 ENGINES


 INTERIOR DESIGN


 SAFETY




hAAA, Menarik ke tak menarik?? Yesss!! Aku yakin satu hari nanti aku mampu memiliki RANGE ROVER EVOQUE PUTIH ini. Apa pula kereta idaman korang?? Kongsilahh hihi Tak salah nak berimpian, kerana impian dan mimpi adalah PERCUMA. Tetapi persoalannya, kenapa ramai yang takut nak berimpian??


Lagi satu aku SANGAT PERCAYA bahawa satu hari nanti aku berjaya memiliki RANGE ROVER EVOQUE ni sebabnya selepas aku tampal je GAMBAR RANGE ROVER EVOQUE ni, teruss je aku ternampak RANGE ROVER EVOQUE ni berlegar legar di jalan raya. Banyak kali jugak lah. Sebelum ni, tak pernah jumpa pom. Inilah yang dikatakan LUA. Korang pernah dengar LUA?? haa, nanti yee. entri akan datang. yeeehaaa

Terima kasih sudi baca :) Sekarang mode blogwalking on!! Jemput komen entri Syaza dan bersedialah untuk diserbu. hihi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook Page